MEDITATIIVINEN ÄÄNI- KURSSI

Tervetuloa meditatiivisen äänen viikonloppuun Metsän syliin, lempeiden metsien keskelle ja kimaltavan järven ääreen. Viikonlopun aikana avaudumme kuuntelemaan metsää, puita, kiviä, tuulta ja sammalia sekä antaudumme luonnolliselle kehostamme virtaavalle äänelle. Tilaa ympäröivät metsät tarjoavat ihanteellisen ympäristön metsään sulautumiseen, ja kappelin akustiikka rohkaisee avautumaan äänelle.


Viikonlopun harjoitukset koostuvat kolmesta elementistä: Ääni, Metsään sulautuminen ja Qigong. Kaikki harjoitukset tehdään meditatiivisessa, hiljaisuuteen johdattelevassa tunnelmassa. Harjoitukset on pyritty rakentamaan mahdollisimman helposti omaksuttaviksi, jotta pystyt jatkamaan niitä myös itsenäisesti viikonlopun jälkeen.


Oma ääni on yksinkertaisen voimakas työkalu rentoutumiseen ja läsnäolon kokemuksen lisäämiseen.  Kehoa kuunnellen, ja sen ehdoilla tehty ääni vaikuttaa selkeästi ja nopeasti mielentilaan. Kurssilla keskitymme pitkien vokaalien laulamiseen. Teemme vokaaleja erilaisista näkökulmista, jotta kaikille löytyisi omanlainen tapa tehdä. Viikonloppu on suunniteltu niin, että saat valmiudet jatkaa vokaaliharjoituksia omassa arjessa.


Qigong on Kiinasta peräisin olevia kehon ja mielen harjoituksia. Qigong muotoja on olemassa hyvin monenlaisia. Viikonlopun aikana tehtävä Qigong harjoitukset ovat yksinkertaisia ja sellaisia, joissa kehon on helppo antaa levätä.


Majoitus: 

Majoitus on yhteismajoitus aittarakennuksessa. Aitassa on ulkolämpötila, joten mukaan tarvitset omat nukkumisvarusteet sen mukaisesti. Patjat, peitot, tyynyt ja petivaatteet tulevat talon puolesta. Halutessasi voit majoittua myös omassa teltassa. Sisämajoitus on mahdollinen myös muutamalle halukkaalle lisämaksusta.


Ruoka:

Ruoka tulee olemaan ravitsevaa ja herkullista kasvisruokaa, jossa käytetään laajasti tuoreita villivihanneksia. Kokkina toimiva Nicklas Svensson omaa monen vuoden kokemuksen villivihannesten käytöstä ruoanlaitossa. 

Ruoka on pääosin gluteenitonta ja maidotonta, mutta ilmoitathan kaikki allergiat ja rajoitukset.


Paikka:

Tapahtumapaikkana toimii Rautlahden luomutila, joka sijaitsee noin 18 km Sysmän keskustasta. Tällä hetkellä tilalla asuu yhteisöllisesti 3 aikuista, 2 lasta, 2 koiraa, 2 kissaa ja lampaita. Retriitillä pääset siis nauttimaan luonnonrauhaisasta maatilan elämästä.


Mukaan:

Tarvitset lämpimän peiton tai makuupussin omien tarpeittesi mukaisesti aittamajoitusta varten.

Pyyhe peseytymistä varten. Lauantaina lämpiää rantasauna, muuten suihku ja järvi ovat käytettävissä.

Iso osa harjoituksista tehdään metsässä. Ota mukaasi sään mukaiset varusteet, joilla sinun on mukava olla paikallaan metsässä. 

Retkipatja tai vastaava, jonka päällä voit istua ja maata metsässä. 

Hyttysiin kannattaa varautua hyttyshatulla ja karkotteilla.


Ohjaajana toimii Jan Vepsäläinen, 

Opiskelin Ääni-ja energiahoitajaksi Räisälän kansanopistossa vuonna 2007-2008. Koulutukseltani olen myös luonnonvaratuottaja. Isossa osassa elämääni on musiikki, olen laulaja –lauluntekijä yhtyeessäni Jan Vilhelm.


Olen pitänyt hoitavan äänen työpajoja erilaisilla painotuksilla. 

Vuosien varrella pitämilläni kursseilla olen lähestynyt ääntä niin kehoresonanssin kokemisen kautta kuin energiahoidollisesta näkökulmasta.

Vokaalilaulannan ohella tärkeässä osassa on ollut myös perinteikäs Suomalainen runonlaulanta.

Tällä hetkellä kiinnostukseni on löytää yksinkertaisia väyliä kokea rauhaa ja ympäristöön sulautumista. Koen metsässä oleskelun vievän suoraan tähän ytimeen. 

Metsässä olemisen kautta, ja erilaisia harjoitteita yhdistelemällä olen löytänyt omia tapoja läsnäolon ja sisäisen rauhan voimistamiseen.  

Qigong-harjoitukset tulivat elämääni Taijin kautta vuonna 2006. Qigong ja Taiji olivat myös osana Ääni-ja Energiahoitaja koulutustani.


Kurssilaisten on mahdollista myös rentoutua hemmottelevassa perinnehoidossa. 

1,5 tunnin mittainen kokonaisvaltaisesti kehoa ja mieltä hellivä hoito sisältää kokovartalokäsittelyn lisäksi halutessasi kuivakuppauksen. 

Hoitoon on mahdollisuus perjantaina ennen kurssin alkua tai sunnuntaina kurssin loputtua. 

Kurssiin osallistujille hinta 35e.


www.perinnehoito.fi


Suomalainen Perinnehoitaja Anissa Heikkinen


Kysy rohkeasti lisää! 

Ilmottautumiset ja kysymykset: Jan Vepsäläinen 

jan.vilhelm@gmail.com tai

044 990 6915


TERVETULOA

 

METSÄN SYLI

Rautlahdentie 449, 19700 Sysmä

KURSSIKESKUS, YHTEISÖ JA OSUUSKUNTA